Bogføring

Hvorfor skal jeg bogføre?
Som selvstændig er det vigtig at du har styr på dine bilag og at de er bogført korrekt. Et bogholderi, hvor der ikke er styr på bilagene, kan hurtigt komme til at koste dig både tid og penge.


Bogføring er en vigtig del af det at være selvstændig. Man bogfører bla. for at kunne holde øje med firmaets indtægter, udgifter, hvad man skylder og har til gode og hvad firmaet er værd (varelager, inventar m.m.).

Det er derfor vigtigt at bogføringen er udført korrekt, da den bruges til at dokumenterer aktiviteterne og give overblik over økonomien i firmaet. Hvis der ikke er styr på bogføringen, vil den ikke være retvisende, hvilket kan få økonomiske konsekvenser og i værste fald ende med lukning af firmaet.

Hvor stammer bogføring fra?
Ordet bogføring stammer fra dengang man brugte en hovedbog til at bogføre i, så man kunne holde øje med firmaets indtægter, udgifter og balance. Bogføring beståe af at man skriver alle firmaets transaktioner ind i feks. et bogføringsprogram, så man kan lave firmaets regnskab.

I dag bruger de fleste et regnskabsprogram eller økonomisystem til at bogføre i, eller man sender sine bilag til sin bogholder eller revisor. De seneste par år er det blevet mere og mere normalt at bruge et online bogføringsprogram, så man har nem adgang til sine bilag.

Krav til bogføring
Der er ingen særlige krav til det bogføringsprogram der bruges, men selve bogføringen skal overholde bogføringsloven. Det kan derfor være en god ide at få hjælp til at bogføre sine bilag, så man er sikker på at den overholder loven.

Hvis du benytter Dansk Bilagsservice til din bogføring, så er du sikker på, at den altid opfylder reglerne i bogføringsloven. Vi benytter det online bogføringsprogram XL Finans, så vi kan tilbyde effektiv og korrekt håndtering af dine bilag.

Man skal dog huske på at de oplysninger, som man trækker ud af bogføringen er lige så præcise, som de oplysninger, der er kommet ind i bogføringen. Det er derfor vigtig at du indsender alle de relevante bilag til os, så din bogføring kan være helt up to date.

Rapporter
Som kunde hos Dansk Bilagsservice, kan du vælge at modtage rapportering på mail efter valgfri frekvens. Du har derfor altid et fuldt overblik over regnskabets udvikling og tendenser. Dansk Bilagsservice kan levere rapporter om alt fra moms, lagerstyring, produktsalg etc. Al rapportering udformes digitalt og automatisk og er derfor inklusiv i prisen.

Få styr på din bogføring
Vil du gerne have styr på din bogføring og er du endnu ikke kunde hos Dansk Bilagsservice, kan du udfylde vores kontaktformular, hvorefter vi vil kontakte dig og fortælle hvad vi kan tilbyde.